Jom tengok yang ni pulak

Apakah menu pilihan Rasulullah s.a.w.?

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum.

Jom kita semak:

1- Kurma dan air kosong.
2-Tharid (roti yang dicampur daging dan berkuah)
3- Roti yang dimakan dengan cuka.
4- Roti dengan minyak zaitun.
5- Roti dengan keju.
6- Bubur yang dibuat daripada susu dan gandum.
7-Roti dengan kurma.
8-Kurma dengan mentega.
9-7 biji kurma yang direndam di dalam susu (biasanya dimakan waktu pagi)
10-Kurma dan tembikai
11-Timun dan kurma

Menu -menu yang disenaraikan di atas memperlihatkan kesederhanaan Rasulullah dan betapa sihatnya hidangan Baginda. Baginda menjana tenaga melalui makanan tersebut untuk tujuan ketaatan kepada Allah.














sumber: majalah solusi

Thank you for reading . Peace with love :)

Internetku dimana-mana dengan YES 4G

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


ni la tepon yes 4g..

"PERKHIDMATAN INTERNET MUDAH ALIH TERPANTAS DENGAN HANYA PANGGILAN SUARA"

hhaaaaa tuu diaaa... actually ayat itu ibarat macam slogan la... untuk terangkan apa itu YES 4G.. means that salah satu perkhidmatan internet yang terpantas sekarang... Tapiii... tak berani la nak sure kan pantas yang macam mana. Tapi kalau nak bandingkan dengan siput sedut kat u ni memang yes la yang laju....normally kalo on Youtube... loading nyee... mak aaaiiii... tersedu sedu(nak nangis) tunggu tau.... tapi kalo dengan YES 4G ni.. memang kejap je...

Menggunakan sistem TOPUP sahaja!!!

yee.. kenapa?tak percaya? yup! Broadband ni hanya menggunakan sistem topup je untuk aktifkan internet anda.... apa ADVANTAGE yang u all dapat bila beli YES 4G? :-

1) TIADA perjanjian yang akan di buat.
2) ONCE u beli je YES 4G tu, ia akan terus menjadi hak anda.
3) TIDAK ada simcard yang di beri, tapi dengan YES 4G ni bukan saja bole online internet, tapi u all bole buat phone call and massage hanya dari internet.. haaa amacam? menarik tak?
4) Hanya menggunakan sistem topup ex: RM10,20,30, n bla ba bla....

***dah macam promoter je aku nih




Thank you for reading . Peace with love :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright© All Rights Reserved Adibah Khairuldin