Jom tengok yang ni pulak

~Tutorial~How to put your name at the taskbar

hari nie aq nk bagi tuto mcm mana nk ltk nama kat taskbar.



1. Buat satu folder dekat My Document and Rename dgn nama apa yg korg nk letak dkt Taskbar korg nnti.

2. Pastikan folder itu kosong.

3. Right Click taskbar --> Toolbars --> New Toolbars..

4. Then korg cari folder yg korg baru buat tdi dan tkn Select folder


5. Kalau nama korang ada kat hujung tu, first korg right click taskbar and untick Lock the taskbar. And taskbar korg akan jadi mcm bwh ni


6. then korg drag yg ada dlm bulatan warna merah mcm dlm gambar bawah ne ke kiri sampai habis


7.Taskbar korg akan jadi mcm gambar bawah ni


8. Next korg drag bulatan warna merah mcm gmbar bawah ne sampai hujung nama anda.


9. Akhir sekali korg right click taskbar and tick Lock the taskbar. Finished



Thank you for reading . Peace with love :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright© All Rights Reserved Adibah Khairuldin